Velkommen til Murter.

Murter


Murter er en øy ca. 12 mil nord for Split. Den har broforbindelse med fastlandet og har fire tettsteder. Tettstedet Murter er hovedutfartsåre til nasjonalparken Kornati øyene, som består av rundt 150 små og store øyer. Dette gjør at mange båt folk kommer hit på sommeren og skaper liv og røre. På vinteren er det rolig men mange kafeer og restauranter har åpent året rundt da det er mange fastboende. Det finnes flere matbutikker, jernvarehandel, slakter og bakerier her. En turistinformasjon og flere minibanker i sentrum. Tettstedet Murter har to flotte strender med strand barer, restaurant som har åpent så lenge turistene finnes. Ellers er det flere små strender og badesteder som er bygd opp.
Strendene i Kroatia består stort sett av stein noe som gjør vannet svært klart og rent.

Huset


Et lyst, moderne og godt utstyrt hus på ca.100 kvadratmeter. Fordelt på tre etasjer finner du åpen stue/kjøkkenløsning på øverste plan. Tre soverom med dobbel senger. Stort bad med vaskemaskin og føner. To balkonger med utsikt over Adriaterhavet og Kornati øyene.
Huset har også et flislagt gårdsrom på ca. 30 kvadratmeter med utedusj og spiseplass til 8. To sykler følger også med huset.

Beliggenhet


Huset ligger sentralt men tilbaketrukket i den øvre, gamle delen av Murter. En rolig smal gate uten bil trafikk og med gangavstand til alt. Nærmeste matbutikk med fersk disk og bakeri ligger fem minutters gange fra huset. Cigrada stranden ligger sju minutters gange ned og ti minutters gange opp til huset. Her finner du strandbar og en god restaurant som også har åpent om kvelden. Parkeringsplasser for bil og greie toaletter.

Ned til sentrum tar det ca.10-15 min å gå. Her finner du på sommeren mange restauranter, barer og kafeer. En fin havnepromenade og en god del butikker. I tillegg finnes det ute kino med forestilling hver kveld.

Utfluktsmuligheter


Fra Murter kan du først og fremst komme deg enkelt ut til Kornatiøyene, da mange på øya arrangerer daglige turer, og noen med overnatting på enkelte øyer.
Det nærmeste tettstedet Betina ligger 1 kilometer unna og henger omtrent sammen med Murter. Hit kan du gå eller sykle.
Alle tettstedene på Murter ligger ved sjøen og Jezera er en gammel fiskelandsby ca. 5 kilometer unna. I Tisno ligger kommunesenteret og her er broen over til fastlandet.

Krka
En flott nasjonalpark en halv times kjøring fra øya. Her finner du små og store fossefall som kan minne mye om Norge. Det er bygd opp gangstier i en stor del av parken slik at du kan tilbringe mange timer her og det er også tillatt å bade i deler av fossefallene. Båter tar deg ut til øya Visovac hvor du kan oppleve et gammelt kloster.

Sibenik
Ca en halv times kjøring sør for Murter kommer du til Sibenik som er verdt et besøk. Her kan du gå i gamlebyen eller på festningen på toppen av byen. Du kan ta båtturer til øyene utenfor eller bare se på folkelivet fra en av de mange kafeene.

Primosten
Skal vist nok være det mest fotograferte stedet i Kroatia. En nydelig liten øy uten biler men med broforbindelse. En kirke på toppen og mange små gamle hus rundt. Hyggelige kafeer og en liten strand.

Split
Fra Sibenik kjører du ut på motorveien til Split og bruker da ca 1 time sørover. Det er også gode bussforbindelser til storbyen som har mange båt avganger til de kjente øyene Hvar, Brach Vis og Korchula. I Split by kan du bruke mange timer, både i gamlebyen og langs havna.

Zadar
Zadar ligger ca.50 min kjøring fra Murter og er en by med ca.70.000 innbyggere. De fleste større byer i Kroatia har en gamleby verdt et besøk, så også denne.

Dalmatia har en frodig kystlinje og mange vakre bukter og etter hvert har også muligheten for å bruke sykkel kommet. I Murter by finnes det to sykkelutleiere.